Продукти, които не могат да бъдат помежду си мач?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Някои продукти „обичат“ помежду си, други не. А тази „съчувствие“ не се крие не в естетическата стойност на храната, а в това, че някои съединения могат да бъдат вредни за организма.

Това как изглеждаме и как се чувстваме, зависи до голяма степен от дневния хранителен прием. Ако не ви е достатъчно, в него витамини, макро – и микроелементи – има голяма вероятност, че ще имат проблеми със здравето.

Продукти като месо, риба или зеленчуци, сами по себе си са здрави и се доставя много хранителни вещества. Изследвания, обаче, показват, че комбинирането им с някои продукти може да има много негативно влияние върху организма. Затова е важно да се знае, какви връзки е по-добре да се избягва.

Червено месо + вино

Ценителите на кулинарното изкуство препоръчват да добавите за говеждо и телешко месо, свинско месо и месо от дивеч – сухо червено вино. От гледна точка на вкусовите качества, може и в действителност това е една добра комбинация, но ако става въпрос за влияние на здравето, вече всичко е по-различно.

Червеното месо съдържа голямо количество желязо, а виното съдържа танини, които ограничават усвояването на този елемент от стомашно-чревния тракт.

Чай + мая тесто

Въпреки факта, че мая тесто върви добре с чаша чай, но по-добре да ги със себе си не се лепят. Съдържащи се в чая, дъбилни вещества намаляват усвояването на протеини, се свързват също калций, магнезий, желязо, цинк, мед и други, които имат следните микроелементи благотворен ефект върху тялото.

Освен това, разрушава витамин В1 – един от най-ценните хранителни вещества пайове от тесто.

Картофи + масло

Картофите нямат много калории, както и маслото. Да се яде отделно, не трябва да имат лош ефект върху фигурата. Но веднъж дават неблагоприятни ефекти. Картофи-това е източник на въглехидрати, които стимулират отлагането на мазнини. Така че по-добре да не смесвате ги с масло, с масло или зехтин.


More about this topic:

Всичко за Black Latte Прочети статия и мненията в България
Преглед на рецензиите за Prolesan Pure. Струва ли си цената?
Струва ли си да купиш Matcha Slim? мненията
Наистина ли Madame Raspberry действа? Виж подробната информация.
Наистина ли Solesties действа? Виж подробната информация.
Проверяваме мненията за Ellevre. Наистина ли помага?

Share.

Leave A Reply